Wanneer je een vakantie hebt geboekt kan het ineens gebeuren dat de reis niet door kan gaan. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar dat kan meerdere redenen hebben. Het kan zijn dat je in het ziekenhuis ligt wegens een ongeluk, onverwachts overlijden of familieomstandigheden. Het annuleren van een vakantie is mogelijk als je annuleringsverzekering hebt afgesloten.

ANVR

Je kunt niet zomaar een vakantie annuleren, er zijn bepaalde regels voor. Allereerst is het belangrijk dat je boekt bij een lid van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). Alle reizen die vergeleken worden bij de vakantie vergelijker zijn hierbij aangesloten. Annuleer je minstens 42 dagen voor de vakantie dan ben je alleen de aanbetaling kwijt. Annuleer je later dan worden de kosten hoger hoe dichter je bij de vertrekdatum komt. Op de vertrekdag zelf ben je de hele reissom kwijt.

Meer zekerheid?

Ben je op zoek naar meer zekerheid en wil je geen risico lopen? Sluit dan een annuleringsverzekering af. Hiermee dek je het risico af dat je (bijna) niets terugkrijgt in het geval van annuleren. Het maakt niet uit waar je dit afsluit. Dit hoeft dus niet persé bij de reisorganisatie waar je de reis boekt. Je kunt hiervoor terecht bij elke verzekeraar. Check wel even goed welke situaties er precies vallen onder de annuleringsverzekering, zodat je precies weet waar je aan toe bent.